Login
CDK Global
Subscribe to me on YouTube

AfdrukkenAfdrukken   

Nieuws en evenementen

Februari 2018 : Dealergroepen Haaima en Hylkema kiezen voor Autoline Drive

CDK Global en de dealerbedrijven Autobedrijf Haaima en Autobedrijf Hylkema ondertekenden recent elk een overeenkomst voor het nieuwe geïntegreerde Dealer Management Systeem (DMS) — Autoline Drive — van CDK Global. De dealergroepen gaan Autoline Drive inzetten voor de Peugeot-dealerbedrijven op 8 locaties in Nederland als opvolging  van het huidige Dealer Management Systeem EVA.


Lees meer

13 December 2017 : Mercedes-Benz Autoline Event

Naar goed gebruik werd het jaarlijkse Mercedes-Benz Autoline Event georganiseerd in het Jachthuis op Landgoed Beukenrode in Doorn. Door de hevige sneeuwval in de dagen voorafgaand was de omgeving voorzien van een flinke sneeuwlaag wat zorgde voor een fantastisch uitzicht.

De dag zelf begon met de actiepunten vanuit de Mercedes-Benz Automatisering Commissie (MBAC) en gaf een overzicht van de lopende en de komende projecten. Verder gaf Dieter Bodvin een prestentatie over de strategie van CDK Global als gevolg van de veranderingen binnen de automotive branche. Vanuit het CDK hosting centrum was Martyn Read – Product Manager aanwezig om te vertellen over de voordelen en toegevoegde waarde van het hosten van Autoline. Door middel van een filmpje kregen onze gasten een inkijk in één van de datacentra van CDK. Als afsluiter van de dag was er een kleine wijnproeverij waarbij er nagepraat kon worden over alle onderwerpen die gedurende dag getoond werden.

Samenwerken aan een mooie toekomst


Oktober 2017 : Dijkstra Autogroep kiest voor Autoline Drive

CDK Global en Dijkstra Autogroep (Noord Nederland) ondertekenden een overeenkomst voor het nieuwe geïntegreerde Dealer Management Systeem (DMS) — Autoline Drive — van CDK Global. De dealergroep zal Autoline Drive gebruiken voor haar Citroën-, DS Automobiles- en Kia-dealerbedrijven op 12 locaties in Nederland.


Lees meer


September 2017 : Garage Scheerens kiest voor Autoline Drive

CDK Global en Peugeot-dealer Garage Scheerens (België) ondertekenden een overeenkomst waardoor de autoverdeler voortaan kan gebruikmaken van het nieuwe geïntegreerde Dealer Management Systeem (DMS) van CDK Global: Autoline Drive.


Lees meer


Juni 2017 : PSA Benelux en CDK Global ondertekenen een nieuw contract

CDK Global en PSA Benelux zijn een nieuwe partnerschapsovereenkomst aangegaan die de regionale Peugeot- en Citroën dealers de keuze biedt tot het nieuw geïntegreerde Dealer Management System - Autoline Drive van CDK Global.


Lees meer

Eerste Autoline BMW Gebruikersdag

Op een prachtige locatie (Landgoed Beukenrode, Doorn) mochten wij de BMW dealers verwelkomen om heel wat onderwerpen te bespreken. Gestart met een update van CDK Global en de jarenlange samenwerking met BMW, BDSC en de verschillende dealergroepen werd een overzicht gegeven van onze gezamenlijke journey die al loopt vanaf het jaar 2000. Verder werd er gesproken over de verbeterpunten die geïdentificeerd zijn in de onderlinge samenwerking en werd een update gegeven over diverse BMW specifieke en merkonafhankelijke projecten. De aanwezige deelnemers hebben deze eerste Autoline BMW Gebruikersdag positief gewaardeerd getuige ook een quote op het beoordelingsformulier.. ‘Prima, goed initiatief’


Nieuwe Commercieel medewerkster binnendienst

Vanaf januari heeft Hellen van der Maas het sales team van CDK Global versterkt. Als commercieel medewerkster binnendienst is zij het aanspreekpunt voor klanten. Samen met de andere collega’s van sales is zij een belangrijke schakel tussen de verschillende afdelingen van CDK en voor u als klant.

Hellen gaat u op de hoogte houden van alle nieuwe ontwikkelingen welke voor uw bedrijf interessant kunnen zijn en u informeren over bestaande en nieuwe producten en diensten van CDK Global. Voor commerciële vragen kunt u bellen naar 0184-674804


Centralisatie administratieve diensten

Vanaf 1 oktober 2016 heeft u één aanspreekpunt voor wat betreft facturen of opvolging in geval van eventuele openstaande betalingen. Wij vragen u om alle opmerkingen en vragen aangaande facturen te sturen naar het volgende adres: NetherlandsAR@cdk.com.

Indien u de vraag telefonisch wilt doorgegeven aan CDK, vragen wij u volgend nummer te bellen: 0184-674896.


CDK Global betiteld als beste DMS-provider

Tijdens de prestigieuze Motor Trader Quality Awards in het Verenigd Koninkrijk is CDK Global betiteld als 'DMS-provider van het jaar'. Deze awarduitreiking, die op 1 december 2016 in centraal Londen plaatsvond, erkent bedrijven die autoverkopers in het land van de meest innovatieve producten en services voorzien.

CDK Global kreeg deze titel toebedeeld, waarmee haar leiderschap in de branche na een beoordelingsproces in twee fasen, waaronder een schriftelijke inzending en een presentatie, werd bekrachtigd. Het onafhankelijke jurypanel erkende dat CDK haar dealers een uitzonderlijk goede service biedt en dat dealers hun business door middel van innovatieve marketingprocessen en klanttevredenheid met ondersteuning vanuit hun DMS kunnen laten groeien. Als reactie op de award zei Neil Packham, Vice President and Managing Director, VK-regio namens CDK Global: "We zijn dolblij dat de Motor Trader Quality Awards-jury onze toewijding aan een uitzonderlijke klantenservice heeft erkend en CDK Global als 'DMS-provider van het jaar' heeft betiteld."

"Deze award is het bewijs van het werk dat we met dealernetwerken in het hele land doen. Als zakelijke partner helpen we onze dealers innovatief bedrijfsmanagement te voeren en bij analyseoplossingen die hun werkzaamheden ondersteunen. Onze trainings- en procesverbeteringsprogramma's hebben keer op keer bewezen dat dealers hiermee hun klanttevredenheid kunnen verbeteren, klantentrouw bevorderen en uiteindelijk hun business laten groeien." De Motor Trader Quality Awards zijn open voor autodealers, handelsmaatschappijen en consultants in de autohandelbranche.


April 2016 – De voordelen van de koppeling tussen EVA en SAM (UnameIT)

Veel bedrijven maken gebruik van SAM (offerte – nieuwe wagens) en EVA, maar wat zou de toegevoegde waarde zijn als u deze twee oplossingen zou koppelen?  De koppeling die als optionele module beschikbaar is voor EVA zorgt er voor dat u tijd bespaart doordat uw klanten vanuit EVA gesynchroniseerd worden met SAM en de koopovereenkomst vanuit SAM wordt overgehaald naar EVA waarbij de boekingscodes en opties via zelflerende tabellen automatisch worden ingevuld.

Bespaar tijd maar voorkom het maken van fouten door gebruik te maken van deze interface. Vanaf EVA versie 2016 SP02 is er ook de mogelijkheid om datum deel 1B en KM stand te verkopen auto en inruiler aan te passen.

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden van deze EVA SAM koppeling, neem dan contact op met uw CDK Accountmanager.


Maart 2016 – EVA gebruikers Netwerkdagen in het teken van integratie

Op 22 en 23 maart werden de jaarlijkse EVA netwerkdagen georganiseerd op landgoed Beukenrode in Doorn. Tijdens deze dagen kwamen veel verschillende onderwerpen aan bod waarbij ook tijd was gereserveerd voor een aantal presentaties van bedrijven waarmee we samenwerken op het gebied van integratie met EVA.

Gerrit Hoogeveen (CDK) wist de aanwezigen te interesseren met veel functionaliteiten welke vandaag al in EVA aanwezig zijn en toonde bezoekers heel wat nuttige  tips en tricks. Voortdurend werd de vraag gesteld: Wist u dat deze functionaliteit of handigheid vandaag al in EVA zat?  Verder werd er door Harry IJzerman gekeken naar de ontwikkelingen die er voor dit jaar op de planning staan.

Tijdens deze netwerkdagen is het goed om te ervaren dat de samenwerking met bedrijven zoals INDI, UnameIT, Simac en Endare (Mobile App) een grote toegevoegde waarde bieden voor u als EVA gebruiker. CDK Global bedankt deze bedrijven voor hun aanwezigheid en waardeert de onderlinge samenwerking.

Twee succesvolle dagen waarbij iedere EVA gebruiker naar huis ging met veel nieuwe ideeën


Januari 2016 - CDK Global start ontwikkeling voor INDI 2.0

CDK Global gaat als één van de eerste DMS leveranciers INDI 2.0 laten aansluiten op haar dealer management systemen.
Voor EVA DMS en Autoline gaan we samen met Vereniging INDI deze integratie uitwerken en ontwikkelen.

Mirjam Middelhoven van CDK Global (Nederland) hierover: “Met het groeiende belang van technologie is het up-to-date houden van gegevens belangrijker dan ooit. Slechte data beïnvloeden vele verschillende aspecten van uw bedrijf, waaronder marketing, sales en business development: de drie belangrijke groeigebieden. Goede data is een realiteit voor elk bedrijf, maar het in stand houden en het onderhouden is key voor de bedrijfsvoering.”

INDI 2.0 werkt met een nieuw gebruiksvriendelijk dashboard en ook de frequentie van updaten is groter. Zo kan er wekelijks, dagelijks en in de toekomst zelfs real-time geschoond worden. INDI 2.0 zorgt voor het automatisch verwerken van
verhuizingen en autowisselingen, voor correcte schrijfwijze van namen, de juiste KvK-bedrijfsnamen en een koppeling met het overlijdensregister. INDI 2.0 is verder in staat om alle mogelijke door het betreffende merk geaccordeerde databases
te ontkoppelen zoals “mijn”-omgevingen en alle soorten CRM-pakketten.


September 2015 – Windows XP niet langer ondersteund door Microsoft en voor EVA

Vanaf 8 april 2014 is Windows XP niet langer ondersteund door Microsoft en ontvang je geen beveiligingsupdates meer. Deze updates omvatten beveiligingsupdates die uw PC helpen beveiligen tegen virussen en andere schadelijke software waarmee uw persoonlijke informatie kan worden gestolen. In samenwerking met hardware- en softwarepartners richt Microsoft zich sindsdien op de ondersteuning van nieuwere technologieën, zodat ze nieuwe ervaringen kunnen blijven aanbieden.

Als DMS leverancier wil CDK Global uiteraard niet achter blijven en eveneens gebruik maken van nieuwe technologieën om de functionaliteit binnen EVA DMS verder uit te breiden. Vanaf toekomstige EVA DMS versies zullen bepaalde functionaliteiten niet meer, of niet meer behoorlijk werken op een PC met Windows XP. We adviseren daarom om na te gaan of er nog PC’s met Windows XP in uw organisatie in gebruik zijn en indien dit het geval is tijdelijk de nodige acties te nemen. Voor verdere informatie gelieve contact op te nemen met uw CDK accountmanager.


Augustus 2015 - Wacht met upgraden naar Microsoft Windows 10 !

Microsoft stelt Windows 10 als gratis upgrade beschikbaar voor in aanmerking komende en legitieme Windows 7- en Windows 8/8.1-apparaten.

CDK Global adviseert alle dealers om nog niet te upgraden naar deze versie.  Op dit moment is helaas nog niet alle software die in een garage wordt gebruikt geschikt voor deze versie.  Ook is niet elk apparaat geschikt voor alle functies van Windows 10. Wij adviseren u daarom contact op te nemen met uw CDK Accountmanager bij computer vervangingen of bij eventuele vragen.
De nieuwe computers die wij nu leveren worden voorzien van Microsoft Windows 7.


Juli 2015 - Nieuwe General Manager CDK Benelux
Vanaf 1 juli is Dieter Bodvin de nieuwe General Manager van CDK Global Benelux (voorheen ADP Dealer Services) en neemt hij deze functie over van Renato Dagostino.

Lees meer


Mei 2015 : EVA Workshops 2015 in Zwolle, Zoetermeer, Eindhoven en Hardinxveld-Giessendam.
“Is iedere EVA gebruiker op de hoogte van alle bestaande functionaliteiten binnen het pakket?” Veel processen binnen uw bedrijf zouden efficiënter georganiseerd kunnen worden door een juister gebruik van EVA. Onderschat daarbij ook niet de serieuze tijdswinst die gerealiseerd kan worden door alle mogelijkheden binnen Eva beter te benutten. CDK organiseert in mei & begin juni een groot EVA Workshops 2015 event bij u in de buurt. 

Lees meer


April 2015 : EVA PSA raamovereenkomst getekend tussen VPCN en CDK Global
Nadat de raamovereenkomst voor EVA vorig jaar werd beëindigd zijn wij verheugd u te kunnen melden dat de Peugeot en Citroën Dealervereniging een ‘Nieuwe Raamovereenkomst’ is overeengekomen met
CDK Global Nederland voor het blijven ondersteunen en verder ontwikkelen van EVA voor de Peugeot en Citroën dealers in  Nederland.

Lees meer


Februari 2015 : uitnodigingen zijn verstuurd voor de EVA Netwerkdagen 17 en 19 maart
CDK Global (voorheen ADP Dealer Services) organiseert een tweetal netwerkdagen voor EVA gebruikers op dinsdag 17 maart (ochtendsessie met ontbijt) en op donderdag 19 maart (middagsessie met lunch). Tijdens deze netwerkdagen is er de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere EVA gebruikers en is er een interactieve sessie. Meer informatie en aanmelden klik dan op ‘lees meer’..

Lees meer


Oktober 2014 – CDK Global Autoline event – Customer Journey
Dinsdag 28 oktober 2014 werd het eerste Autoline Dealer Event in het teken van de Customer Journey georganiseerd in en rondom Jachthuis Beukenrode in Doorn. Een dag die in het teken stond om dealers te vertellen hoe ze het maximale rendement kunnen halen uit ieder klantcontact.

Lees meer


Augustus 2014 - Business Intelligence (BI) voor EVA in pilot
CDK Global Nederland werkt samen met een aantal dealerbedrijven in Nederland om het internationale product Business Intelligence (van CDK Global) klaar te maken voor de EVA dealers in de Nederlandse markt.

Lees meer


Juli 2014 - Van Vliet bereikt overeenkomst over de introductie van Autoline
Na een gedegen vooronderzoek, waaronder diverse interactieve workshops tussen de consultants van CDK Global en de medewerkers van de verschillende afdelingen van ‘Van Vliet’ is er een overeenkomst bereikt over de introductie van Autoline als nieuw automatiseringssysteem.

Lees meer

CDK Global


Meer informatie

DEMO Request

Brochure