Login
CDK Global
Subscribe to me on YouTube

AfdrukkenAfdrukken   
Subscribe to me on YouTube

Zou het voordelen hebben om uw DMS in de Cloud te plaatsen?

Steeds meer dealers plaatsen hun DMS in de Cloud, ook voor uw bedrijf is het een goed moment om hierover na te denken.

Wat is de beste keuze voor uw bedrijf, een eigen DMS server of kiezen voor de Cloud?

De laatste jaren is het aantal bedrijven wat gekozen heeft voor de Cloud enorm toegenomen. Vandaag plaatsen we steeds meer diensten in de Cloud, van mail, website hosting, telebankieren tot het populaire iTunes! Mensen vragen zich af hoe ze ooit zonder hebben kunnen leven...

Dat is de reden waarom veel grote dealergroepen hebben besloten om hun DMS te plaatsen in de Cloud, ook voor uw bedrijf is het een goed moment om hierover na te denken.

Dit zijn een aantal belangrijke vragen die u kunt stellen;

1) Is het goedkoper om uw eigen DMS server te hebben?

Dat hoeft niet. Achter de kosten van de server zelf moet je ook kijken naar de verborgen kost, zoals power, mensen en disaster recovery. Deze kosten zijn soms niet eenvoudig te achterhalen en de kost van mensen is niet altijd eenvoudig te berekenen binnen een organisatie. In sommige berekeningen is de maandelijkse kost zelfs goedkoper en ervaart u meer voordelen.

2) Ik heb mijn eigen IT team. Moet ik daarom kiezen voor een eigen DMS Server?

Er is veel om aan te denken als er in uw bedrijf een eigen IT infrastructuur wordt onderhouden - veel tijd en veel mankracht. Heeft uw team de kennis en capaciteit om dit allemaal te beheren en up-to-date te blijven? Het kan daarom een logische stap zijn om uw DMS in de cloud te plaatsen zodat uw IT team inzetbaar en gefocust kan blijven op de overige lokale systemen.

3) Wat moet ik doen bij een brand of een andere ramp?

Onze ervaring is dat disaster recovery vaak een belangrijke beslissing is voor dealers om hun DMS in de Cloud te plaatsen. Disaster Recovery kan gezien worden als onderdeel van Cloud hosting maar wordt zelden gestructureerd opgezet bij een eigen server oplossing. Natuurlijk levert Recovery enkel wat op als er een ramp of uitval is. Maar in hoeverre bent u een gokker?

4) Hoe betrouwbaar is mijn huidige DMS Server?

In het algemeen is een server vandaag de dag betrouwbaarder dan ooit. Maar wat gebeurt er als deze toch defect gaat? Hoe wilt u een stroomuitval opvangen, en hoeveel verkopen zult u gedurende deze tijd missen of in het beste geval uitstellen? De meeste bedrijven kunnen zich geen tweede server veroorloven op een tweede locatie om voor de meeste storingen een oplossing te hebben. De Cloud is hiervoor de oplossing: uw data wordt veilig bewaard in een beveiligde infrastructuur en er wordt automatisch een backup gemaakt.

5) Wat als ik mijn DMS Server 'gewoon' wilt blijven zien?

Dat kan. Soms is het eenvoudig meer comfortabel als u de flitsende lampjes ziet van deze server in uw bedrijf. Maar de meeste dealers willen het gemak en zekerheid van de Cloud oplossing. De meeste leveranciers van Cloud oplossingen hebben ook de mogelijkheid om via internet de systemen te monitoren zoals diskcapaciteit, CPU en geheugen verbruik. Soms kan het zelfs meer vertrouwen geven als je weet dat iemand anders het systeem voor u beheerd en in de gaten houd.

Hier bij CDK zijn wij de DMS Cloud experts. We kunnen u meer informatie geven over de verschillende hosting mogelijkheden voor uw bedrijf.

Informatie aanvragen

DEMO Request

Brochure Request